Macaroni met ham en kaas

Macaroni met ham en kaas

Ingrediënten:

Voor 4 personen 
300 gr macaroni
60 gr boter
100 gr bloem
peper en zout
nootmuskaat
200 gr gekookte ham
250 gr gemalen kaas

Bereiding:

Kook de pasta gaar volgens de aanduiding op de verpakking, giet af en laat uitlekken, ik gebruik nadien dezelfde pot om de saus in te maken (dat scheelt nadien een beetje in de afwas).
Laat de boter smelten, voeg de bloem toe, meng goed met een klopper en laat deze roux eventjes bakken. Voeg de melk toe (doe dit niet in één keer maar begin met ongeveer de helft van de melk, dat maakt het makkelijker om geen klontertjes te hebben)
Klop tot een smeuïge saus, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat, meng ongeveer 200 gr van de kaas onder de saus, voeg nadien de pasta en de in reepjes of blokjes gesneden ham toe. Stort dit mengsel in een ovenschotel, bestrooi met de rest van de kaas en laat gratineren in een voorverwarmde oven van 200°C?

Smakelijk !!!