Risotto met asperges en gebakken kabeljauw

risotto met asperges en vis

Ingrediënten:

voor 2 personen:

Boter
1 ajuin
100 gr risotto rijst
500 gr witte asperges
1 kippenbouillonblokje
peper en zout
1 dl witte wijn
30 gr Parmezaanse kaas
350 gr kabeljauwhaasje
een beetje bloem
handvol verse bieslook

Bereiding:

Schil de asperges, verwijder het onderste harde stuk, snij de kopjes eraf (ongeveer 4 cm) en hou deze apart. Snij de rest van de asperges in stukjes van 2 cm.
Snipper de ajuin fijn, stoof deze glazig in een klontje boter, voeg de rijst toe en laat eveneens glazig worden, voeg de witte wijn toe en laat deze bijna volledig wegkoken. Voeg de aspergestukjes toe, (behalver de kopjes), verkruimel er de helft van het bouillonblokje over en bevochtig met water tot de rijst net onder staat, breng op een zacht vuurtje aan de kook en laat onder deksel zachtjes garen, voeg na 5 minuten de aspergekopjes toe en weer een beetje water. Voeg nadien nog een keer water toe.
Verdeel de vis in twee gelijke stukken, kruid met peper en zout en wentel even in bloem (voor vis met vel is dat niet nodig), leg de vis in hete boter in een antikleefpan en laat op een zacht vuur verder bakken.
Werk de rijst af met een flinke klont verse boter en de fijngeraspte Parmezaanse kaas, bren eventueel op smaak met peper en zout, voeg tenslotte nog de fijngesneden bieslook toe, schep op borden en leg een mooi stuk gebakken vis bovenop.

Smakelijk !!!