Ingrediënten:
Voor 4 personen
400 gr kipfilet
1 duim verse gember (5 à 6 cm)
1 gele paprika
1 rode paprika
1 broccoli
2 ajuinen
2 worteltjes
200 ml sojasaus
200 gr sojascheuten
1 tl sambal oelek
300 gr spaghetti
peper en zout
maïzena
enkel lente uitjes
Bereiding:
Snijd de kipfilet in reepjes of blokjes, hak de gember fijn en meng deze samen met de sojasaus onder de kipfilet, laat een half uurtje marineren.
Snijd de ajuin in grote stukken, schil de wortel en snijd hem in fijne schijfjes, verwijder zaad en zaadlijsten uit de paprika’s en snijd ze in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm, snijd de broccoli in kleine roosjes.
Kook de spaghetti (beet)gaar in gezouten water en laat uitlekken.
Laat de wok op een hevig vuur heet worden, bak de groenten (behalve de sojascheuten) aan in een flinke scheut arachideolie, breng een beetje op smaak met peper en zout. Zet de groenten opzij.
Bak in de zelfde wok de uitgelekte kippenreepjes aan, voeg de groenten toe, laat even mee bakken en voeg dan de marinade toe, indien nodig aangevuld met een beetje water. Voeg een lepeltje sambal toe, bind de saus bij met een beetje opgeloste maïzena. Meng de uitgelekte spaghetti en de sojascheuten onder de kip met groenten, laat alles even doorwarmen, bestrooi met ringetjes lente ui en dien warm op.
Smakelijk !!!