Een recept uit Duitsland met dank aan mijn vrouwtje Hedwig die deze cake regelmatig maakt.
Lekker !!!
200 gr boter
4 eieren
1 pakje vanillesuiker (± 8 gr)
200 gr suiker
1 tl cacao
2 tl kaneelpoeder
250 gr bloem
1 pakje bakpoeder (16 gr)
100 gr chocoladeschilfers
125 ml rode wijn
Meng de boter met de eieren, vanillesuiker en de suiker (mixen), meng er nadien bloem, cacao, kaneel en bakpoeder onder.
Voeg vervolgens chocoladeschilfers en rode wijn toe.
Beboter een cakevorm en bestrooi met bloem, doe het deeg in de vorm en bak de cake in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ongeveer 45 minuten. Bestrooi voor het aansnijden eventueel nog met een beetje bloemsuiker.
Smakelijk !!!
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |