Voor ongeveer 1 liter
50 gr boter
70 gr bloem
1 liter melk
peper, zout en nootmuskaat
Laat de boter smelten, roer de bloem onder de boter, laat een minuutje of 2 bakken tot je een koekjesgeur ruikt. Voeg nu beetje bij beetje al kloppend de melk toe, blijf kloppen tot een smeuiïge saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Als de saus te dik is kan men natuurlijk wat meer melk gebruiken.
Om klonters te vermijden moet men steeds een combinatie van warm en koud gebruiken, bij een warme roux gebruikt men koude melk en omgekeerd. Voeg niet alle melk in één keer toe, bij een dikke saus is het gemakkelijker om de klonters weg te kloppen, voeg nadien de rest van de melk toe.
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |