Ingrediënten:
Voor 2 personen
2 courgettes
100 gr tarwe (Ebly)
1 ajuin
2 takken selder
1/2 stok prei
1 teen look
2 sneden gekookt spek
500 cc tomatenpassata
Peper en zout
Harissa
Gemalen kaas
Bereiding:
Snijd de courgettes overlangs in twee, haal een deel van het vruchtvlees uit met een parisiennelepeltje en kook de halve courgettes gedurende ongeveer 2 minuutjes ik kokend gezouten water, schep de courgettes uit en laat ze uitlekken, kook de tarwe gaar volgens de kooktijd op de verpakking.
Snijd het spek in kleine blokjes en bak ze aan in een klontje boter, voeg de fijngesneden ajuin, fijngehakte of geperste look, fijngesneden selder en prei toe en laat eventjes bakken, voeg vervolgens de passata toe en breng aan de kook, breng op smaak met peper, zout en een half theelepeltje harissa. Laat alles nog een paar minuutjes stoven tot de groenten gaar zijn, meng de tarwe bij de rest, verdeel het mengsel over de uitgeholde courgettes in een ingeboterde ovenschotel, bestrooi met de gemalen kaas en zet de schotel nog 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Smakelijk !!!