Tiramisu

Tiramisu

Ingrediënten:

Voor 6 personen
500 gr mascarpone
200 gr boudoirs
3 eigelen
3 eiwitten
90 gr kristalsuiker
1 kop zeer sterke koffie
4 el Amaretto
Cacao
1 blaadje gelatine + 
   2 el Amaretto

Bereiding:

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water, los ze vervolgens op in twee eetlepels verwarmde Amaretto.
Klop de mascarpone met de suiker en de eigelen stijf, klop hier de opgeloste gelatine onder.
Klop de eiwitten zeer stijf en spatel ze voorzichtig onder het mascarponemengsel.
Meng de sterke koffie met de Amaretto, drenk de boudoirs eventjes in dit mengsel en schik ze op de bodem van een diepe presenteerschotel of in schaaltjes per persoon.
Bestrijk de boudoirs met een gedeelte mascarpone, herhaal dezelfde werkwijze en eindig met mascarpone.
Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
Bestrooi juist voor het opdienen rijkelijk met cacaopoeder.

Smakelijk !!!

Tip: Ik maak mijn koffie gewoonlijk met een gewone koffie maar dan sterker gemaakt met een lepeltje oplos-espresso.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *