Rozijnenbolletjes met appel en noot

Rozijnenbolletjes met appel en noot

Ingrediënten

Voor 16 bolletjes: 
550 gr lichte meergranenbloem
30 gr verse gist
120 gr warm water
120 gr melk
1 ei
50 gr gesmolten boter
50 gr suiker
6 gr zout
1 el geraspte citroenschil
125 gr rozijnen
50 gr walnoten
1 jonagold appel
Parelsuiker

Bereiding:

Week de rozijntjes in lauw water gedurende ongeveer een half  uurtje, laat ze nadien uitlekken en droog ze even op keukenpapier.
Laat de verse gist oplossen in een mengsel van water en melk. Doe het gistmengsel in de keukenmachine, voeg bloem, ei, boter, zout, suiker en citroenschil toe. Laat het deeg 10 minuten kneden, voeg de laatste twee minuten de rozijnen, de grof gehakte walnoten en de in stukjes gesneden appel toe. Als het deeg nog aan de pot kleeft voegt men nog een beetje bloem toe.
Leg het deeg op het bebloemde werkvlak en laat onder een handdoek gedurende een half uur rijzen. Kneed de lucht uit het deeg, verdeel het in 16 gelijke bolletjes en bol ze op, druk er bovenaan nog enkele parels suiker in, leg ze op een bakplaat met bakpapier en laat ze nog een uurtje rijzen onder de handdoek.
Bak de bolletjes in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende ongeveer 15 minuten, laag ze op een rooster afkoelen.

Laat ze smaken !!!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *