Ingrediënten:
Voor 2 personen
300 gr vastkokende aardappelen
2 stokken prei
1 ajuin
2 dl room
1 teentje knoflook
300 gr zalmfilet
50 gr kaas om te gratineren
(Gruyère of Emmentaler)
olijfolie
boter
peper en zout
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijven van ongeveer 5 mm., laat ze in kokend gezouten water gedurende 5 minuten koken en giet ze af.
Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ajuin niet te fijn, was de prei en snijd hem in halve maantjes van 1 cm. Verhit wat olijfolie in een pan en stoof de ajuin met de prei gedurende 5 à 10 minuten, breng op smaak met peper en zout.
Pers het teentje look en meng het met de room, breng eveneens op smaak met peper en zout. Snijd de zalm in blokjes van 3 cm., schik ze in een beboterde ovenschotel, verdeel de prei hierover en giet er de helft van de room over. Schik de aardappelschijven dakpansgewijs op de prei, giet er de rest van de room over. Bestrooi met de kaas en zet gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven, zet nadien nog 5 minuten onder de grill van de oven en serveer warm.
Laat het smaken !!!