Ingrediënten:
Voor 2 personen
250 gr spaghetti of cappellini
2 dl room
500 gr asperges
50 gr gehakte peterselie
150 gr pancetta of ontbijtspek
(gerookt en dun gesneden)
1 teentje knoflook
Olijfolie
Peper en zout
Parmezaanse kaas of Pecorino
Bereiding:
Snijd de pancetta of gerookt spek in reepjes en bak ze zachtjes gaar in een wok, leg ze op keukenpapier om uit te lekken. Giet het vet uit de wok.
Schil de asperges en verwijder het harde uiteinde, snijd de asperges in schuine stukken van 2 à 3 cm. Kook ze beetgaar in ruim gezouten water. Schep de asperges uit het water en kook de spaghetti in het kookvocht van de asperges (beet)gaar. Giet de spaghetti af en houd een deeltje kookvocht opzij.
Pel het teentje look, hak het fijn en stoof het aan in een scheutje olijfolie in de wok van de pancetta. Doe de uitgelekte asperges bij de look en laat 5 minuten mee stoven, giet de room erbij en laat nog eventjes inkoken, breng het geheel op smaak met peper en zout. Doe vervolgens de spaghetti en de pancetta bij de asperges, voeg eventueel nog een beetje kookvocht van de pasta bij. Voeg de peterselie toe en verdeel de pasta over twee warme borden, bestrooi met fijn geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino.
Eet smakelijk !!!