Dit bloemkoolgerecht is perfect bruikbaar als volwaardige vegetarische maaltijd maar kan ook dienen als bijgerecht bij eender welk stukje vlees of gevogelte, dan is dat wel voldoende voor 6 tot 8 personen.
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 grote bloemkool
3 eieren
125 ml melk
125 ml arachideolie
200 gr yoghurt
1 tl zout
1 tl paprikapoeder
Peper van de molen
2 el bloem
1 tl bakpoeder
100 gr gemalen kaas
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de bloemkool in grote bloemen en kook ze beetgaar in gezouten water, giet ze af en laat ze afkoelen.
Maak een mengsel van de eitjes, melk, olie en yoghurt, breng op smaak met 1 tl paprikapoeder, 1 tl zout en versgemalen zwarte peper naar smaak. Voeg de bloem en het bakpoeder toe, roer dit onder het mengsel. Snijd de afgekoelde bloemkool in kleinere stukken en meng ze onder het mengsel, schep alles in een beboterde taartvorm of andere ovenschotel, zet in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 minuten. Haal de schotel uit de oven, bestrooi met flink wat kaas en zet terug in de oven gedurende ongeveer 15 minuten.
Laat het smaken !!!