Rigatoni met venkel, merguez en saffraan

Rigatoni

Ingrediënten:

Voor 4 personen: 
400 gr merguezeworstjes
400 gr Rigatoni
100 gr pikante salami
2 sjalotten
2 kleine venkelknollen
2 teentjes look
2 dopjes saffraan
70 gr tomatenpuree
2 dl witte wijn
1 blikje gepelde tomaten
                    (400 gr)
1 koffielepel chiliflakes
enkele takjes tijm
enkele takjes rozemarijn
enkele blaadjes laurier
100 gr pecorino
1 blokje groentebouillon
Olijfolie

Bereiding:

Breng een pot gezouten water voor de pasta aan de kook.
Knijp het gehakt uit de merguezeworstjes tot kleine balletjes en bak ze aan in olijfolie in een flinke stoofpan. Schep de balletjes uit de pan.
Snijd de salami in fijne reepjes en bak ze aan in dezelfde pan, snijd de sjalotjes in reepjes, voeg ze bij de salami en voeg de fijngehakte look toe. Hou het groen van de venkel apart, snijd de venkel overlangs in twee, verwijder de harde kern en snijd de groente in fijne repen. Voeg de venkel eveneens bij de sjalotjes en laat ze enkele minuten stoven.
Laat de pasta (beet)gaar koken in het gezouten water.
Voeg saffraan en tomatenpuree toe en laat even meestoven, bevochtig met witte wijn en breng aan de kook, voeg vervolgens chiliflakes, tijm, rozemarijn en laurierblaadjes toe. Doe vervolgens het blikje tomatenblokjes bij de groenten, verkruimel er het bouillonblokje bij en spoel het blikje uit met wat water, laat alles onder deksel gaartoven.
Voeg de balletjes terug toe en voeg er de afgegoten pasta bij evenals een schepje van het kookvocht.
Werk af met het fijngehakte venkelgroen en geraspte Pecorino.

Laat het smaken !!!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *