Bananenmousse met speculaas

bananenmousse

Ingrediënten:

Voor 6 coupes:
3 bananen
1 eetlepel citroensap
1,5 dl slagroom
1 blaadje gelatine (3 gr)
2 eitjes
3 eetlepels advocaat
3 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker (8 gr)
4 speculaaskoekjes

 

Bereiding:

Week het gelatineblaadje in koud water.
Splits de eieren, klop de dooiers met de suiker witromig, zet even opzij. Breng twee eetlepels water aan de kook en los er het gelatineblaadje in op, laat lichtjes afkoelen.
Pel de bananen, hou een halve banaan apart en snijd de rest in schijfjes, voeg het citroensap toe en mix de bananen glad.
Klop de room stijf, meng de bananenpuree met de eierdooiers, de advocaat, de room en de gelatine. 
Klop de eiwitten stijf met de vanillesuiker en spatel door de crème.
Verkruimel de speculaaskoekjes in een vijzel en verdeel het grootste deel over 6 glaasjes, schep de bananenmousse er op, laat minstens 3 uren opstijven in de koelkast.
Werk voor het opdienen af met enkele plakjes banaan en de rest van de verkruimelde speculaaskoekjes.

Smakelijk !!!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *