Ingrediënten
1 ajuinen grof gesneden
4 wortelen
1 stronk broccoli
4 mooie tomaten
2 rode paprika’s
olijfolie
boter
1 blokje groentebouillon
peper
150 gr geraspte kaas
Bereiding:
Snijd de ajuin, tomaten en de paprika’s in grove stukken. Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit een bodempje olijfolie in een wok of braadpan en bak er de ui en paprikablokjes in aan gedurende ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met een verkruimeld groentebouillonblokje en peper.
Verdeel de broccoli in roosjes en snij de wortelen in schuine halve maantjes van 1/2 cm. dikte. Kook broccoli en wortelen beetgaar in licht gezouten water, giet af en laat goed uitlekken.
Voeg broccoli en wortelen bij de gebakken groenten en schep alles goed door elkaar.
Strijk een ovenschotel in met boter en leg de tomaten op de bodem van deze schotel, kruid met een beetje versgemalen peper en verdeel de andere groenten over de tomaten.
Zet deze schotel afgedekt met aluminiumfolie gedurende een 15-tal minuten in de oven, strooi nadien de kaas over de groenten en bak nogmaals in de oven tot de kaas gesmolten en goudkleurig is.
Laat het smaken !!!