Ingrediënten:
Lange vingers (boudoirs)
1 appelsien
1 citroen
250 gr mascarpone
200 gr slagroom
150 gr suiker
2 eigelen
1 blaadje gelatine
1 pakje bosbessen
Bereiding:
Laat het gelatineblaadje weken in koud water.
Rasp de zeste van de citroen, pers de citroen uit en doe het citroensap samen met de geraspte schil en 50 gr van de suiker in een kom. Meng de bosbessen onder dit mengsel en laat minstens een half uur in de koelkast staan.
Klop 170 gr van de room tot yoghurtdikte. Verwarm de andere 30 gr in de microgolfoven en los er het uitgeknepen gelatineblaadje in op.
Klop de rest van de suiker met de eigelen tot een “‘Ruban”, meng hieronder de mascarpone, het bijna afgekoelde gelatinemengsel en de geklopte room.
Pers de sinaasappel en verwarm het sap tot lauwwarm, breek de lange vingers in drie, dep eventjes in het sinaasappelsap en schik reeds 2 stukjes in elk glas, doe er een laagje mascarponemengsel over en verdeel er enkele uitgelekte bosbessen op. Doe er nog eens een drietal stukjes geweekte lange vingers op, nog een laag mascarpone en werk af met bosbessen, laat nog een tijd opstijven en afkoelen in de koelkast.
Dien fris op en laat het vooral smaken!!!