Erwtensoep

Lekkere (maaltijd)soep voor koude herfst- en winteravonden of na een fikse winterse wandeling !!!

erwtensoep

Ingrediënten:

1 kg spliterwten
2 stokken prei
4 ajuinen
3 wortelen
Blokjes vleesbouillon
Peper en zout
4 dikke plakken rookspek
1 Rookworst
Boter

Bereiding:

Schil de wortelen en snijd ze in halve maantjes, snijd de uien in halve ringen, snijd de prei (ook het meeste groen) in ringen en was in ruim koud water. 
Snijd de speklappen in reepjes, bak ze aan in een soepketel in een klontje verse boter, voeg de gesneden groenten toe en laat alles enkele minuten stoven, voeg de spliterwtjes toe en bevochtig met water, voeg een paar bouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook en laat vervolgens gedurende ongeveer 2 uur onder halfopen deksel op een zacht vuurtje pruttelen tot de erwtjes in puree vallen (deze soep wordt niet gemixt). Roer af en toe in de soep, voeg na ongeveer 1,5 uur de in halve maantjes gesneden rookworst toe. Breng de soep op smaak met peper, eventueel een extra bouillonblokje en zout. Dien deze goed gevulde soep op met versgebakken broodkorstjes of een sneetje lekker vers boerenbrood met een veeg lekkere verse boter.

Smakelijk !!!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *