1/2 liter pure alcohol
4 biologische citroenen
320 gr suiker
6 dl water
Haal met een dunschiller de gele schil van de citroenen, doe ze in een afsluitbare kom, overgiet ze met de alcohol en zet ze afgedekt, gedurende een week op een donkere plaats.
Laat de suiker en het water even opkoken, zet de pot naast het vuur en voeg beetje bij beetje de schillen en de alcohol toe (ik heb het één keer meegemaakt dat bij een beetje morsen de hele pot in vuur schoot), zet de pot terug op het vuur en breng nog even tegen het kookpunt, laat afkoelen, giet door een zeef en doe in goed gezuiverde flessen. Ik bewaar mijn limoncello in de diepvriezer, ik drink hem namelijk graag ijs- en ijskoud.
Gezondheid !!!
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |