Ingrediënten:
300 gr extra fijne suiker
200 ml pure alcohol
10 eieren (enkel de dooiers)
20 gr vanillesuiker
1 blik gecondenseerde melk van 425 ml
Bereiding:
Doe de eigelen in een kom, voeg er de vanillesuiker en de suiker bij en klop dit gedurende minstens 10 minuten tot een schuimige massa. Er mogen geen korrels meer in de massa zitten. De suiker en het eigeel moeten helemaal één zijn.
Zet de stand van de mixer op 1 of 2 en roer er voorzichtig de melk en de alcohol door. Let op met de alcohol. Als je hem er onmiddellijk helemaal bijvoegt, zal het eigeel verbranden. Mix de melk en de alcohol samen, zodat dit niet al te rechtstreeks in contact komt met het eigeel.
Giet alles in potjes en zet minstens drie dagen voor gebruik in de koelkast om op te stijven. Hoe langer in de koelkast, hoe beter. Op die manier worden alcohol en ei helemaal één en wordt het pas echt advocaat.