1 kg pompoenvruchtvlees
1 dl room
2 dl melk
peper en zout
nootmuskaat
kippenbouillonblokjes
gemalen Gruyère
of Emmentaler
Broodkorstjes
Snij de geschilde en ontpitte pompoen in stukken, doe ze in een soepketel, voeg room en melk toe, kruid met peper, zout en nootmuskaat, voeg blokjes kippenbouillon toe. Bevochtig met water tot de pompoen juist onderstaat.
Laat de soep zachtjes aan de kook komen en laat ongeveer 20 minuten sudderen tot de pompoen gaar is (af en toe roeren).
Mix de soep, als ze te dik is nog een scheut water toevoegen, kruid ze eventueel nog een beetje bij. Dien de soep heet op en geef broodkorstjes en gemalen kaas apart.
Smakelijk !!!
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |