Pompoenroomsoep

Pompoenroomsoep

Ingrediënten:

1 kg pompoenvruchtvlees
1 dl room
2 dl melk
peper en zout
nootmuskaat
kippenbouillonblokjes
gemalen Gruyère 
   of  Emmentaler
Broodkorstjes

 

Bereiding:

Snij de geschilde en ontpitte pompoen in stukken, doe ze in een soepketel, voeg room en melk toe, kruid met peper, zout en nootmuskaat, voeg blokjes kippenbouillon toe. Bevochtig met water  tot de pompoen juist onderstaat.
Laat de soep zachtjes aan de kook komen en laat ongeveer 20 minuten sudderen tot de pompoen gaar is (af en toe roeren).
Mix de soep, als ze te dik is nog een scheut water toevoegen, kruid ze eventueel nog een beetje bij. Dien de soep heet op en geef broodkorstjes en gemalen kaas apart.

Smakelijk !!!


Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *