Osso bucco

Osso Bucco

Ingrediënten:

4 mooie kalfsschenkels
peper en zout
bloem 
4 takken selder
2 wortelen
2 flinke ajuinen
2 teentjes knoflook
2,5 dl witte wijn
1/2 l vleesbouillon (blokjes)
enkele takjes peterselie
Gedroogde tijm, laurier en 
   basilicum
1 blikje tomatenblokjes
400 gr. pasta (linguine)
1 eetlepel rode pesto
olijfolie
Voor de gremolata:
schil van 1/2 citroen
1 flinke lookteen
2 takken peterselie

 

Bereiding:

Snipper de ajuin fijn, snijd de selder en de wortelen in fijne blokjes, stoof deze aan in een flinke klont boter, voeg de fijngehakte look toe en schep deze groenten in een ovenschotel.
Kruid de schenkels met peper en zout, wentel ze door de bloem en bak ze mooi bruin in hete olijfolie.
Schik de schenkels op de groenten, giet de resterende olie uit de pan en deglaceer ze met witte wijn en vleesbouillon, voeg de kruiden en de tomatenblokjes toe, laat alles flink doorkoken en giet dit mengsel over de schenkels. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet ze gedurende 1,5 uur in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Maak de gremolata: hak citroenschil, look en peterselie zeer fijn.
Kook de pasta in flink gezouten water, giet af en meng er een beetje olijfolie en de rode pesto onder, kruid bij met een beetje peper en zout.
Verdeel de schenkels op warme borden, schep er de saus en de groenten over, bestrooi met de gremolata en verdeel er de pasta bij.

Smakelijk !!!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *